PSIHIATRIE

Banner

La Centrul Medical Dr. D, oferim o gamă variată de servicii medicale, concepute să adreseze complexitatea nevoilor emoționale și psihice ale fiecărui pacient:

Consult și evaluare inițială: Prima etapă în cadrul îngrijirii la Centrul Dr. D include o evaluare amănunțită, menită să înțeleagă întreg contextul sănătății pacientului. Aceasta ne permite să înțelegem nu doar contextul medical, ci și factorii personali și de mediu care pot influența starea de sănătate a pacientului. Consultul inițial include o discuție detaliată despre istoricul medical, simptome și preocupările actuale ale pacientului. Pentru a obține o imagine cât mai clară și obiectivă a stării psihice a pacientului, aplicăm o serie de scale psihometrice validate și recunoscute internațional. Aceste instrumente ne ajută să evaluăm în mod precis simptomele, severitatea acestora și impactul lor asupra funcționării zilnice a pacientului. Consultul inițial se încheie cu un plan preliminar de abordare personalizată, care poate include recomandări pentru consiliere, terapie, modificări ale stilului de viață, și, dacă este necesar, tratament medicamentos.

Consiliere psihiatrică: Oferim sesiuni de consiliere pentru a aborda specific tulburările afective, anxietatea, disfuncțiile sexuale, tulburările de somn, sau problemele legate de comportamentul alimentar. Consilierea are loc printr-o serie de sesiuni personalizate, unde discutăm deschis despre provocările, emoțiile și comportamentele pacientului. În acest context, consilierea își propune să ofere sprijin, să îmbunătățească mecanismele de coping și să promoveze schimbări ale stilului de viață care pot avea un impact semnificativ în gestionarea simptomelor. Pentru anumite condiții, cum ar fi obezitatea, oferim consiliere psiho-nutrițională, unde explorăm legătura dintre nutriție, emoții și comportamentul alimentar, evidențiind că uneori schimbările de stil de viață pot reduce sau elimina necesitatea medicației. În plus, oferim consiliere pentru aparținători, esențială în gestionarea tulburărilor afective, tulburărilor psihotice sau demenței, subliniind rolul crucial al suportului familial și îngrijirii integrate.

Consult de control și monitorizare: Urmărim evoluția pacientului prin consulturi de control regulate, care sunt esențiale în special în gestionarea afecțiunilor de lungă durată. Aceste sesiuni permit o evaluare continuă a progresului pacientului și o ajustare fină a planului de tratament, asigurându-ne că abordarea terapeutică rămâne în aliniere cu nevoile în schimbare ale pacientului. Numărul și frecvența acestor ședințe se stabilesc în funcție de specificul cazului și de răspunsul individual la tratament, reflectând angajamentul nostru pentru o îngrijire adaptabilă și orientată spre pacient.

Problemele abordate de medicul psihiatru

→ Tulburări afective: Depresia, tulburarea afectivă bipolară, și alte stări care afectează starea de spirit și emoțiile pacientului.

 Tulburări anxioase: Gestionarea anxietății, atacurilor de panică, fobiilor și tulburării de stres post-traumatic.

 Disfuncții sexuale: Abordarea problemelor legate de funcția sexuală, dorință, orgasm și satisfacție sexuală.

 Tulburări de somn: Strategii pentru combaterea insomniei și altor probleme legate de somn.

 Comportament alimentar: Înțelegerea și tratarea tulburărilor alimentare, precum anorexia și bulimia, precum și a obiceiurilor alimentare nesănătoase legate de stres sau emoții.

 Tulburarea obsesiv-compulsivă: Comportamentele repetitive sau gândurile obsesive care perturbă viața de zi cu zi pot fi gestionate și tratate sub îndrumarea medicului psihiatru.

 Tulburări psihotice: Abordarea psihozelor se concentrează pe oferirea de suport pacienților care se confruntă cu dificultăți în perceperea realității, inclusiv experiențe precum halucinațiile sau delirul.

 Adicții: Oferim consiliere și tratament pentru a aborda dependențele de substanțe sau comportamentele adictive, pentru a găsi împreună cea mai eficientă cale spre recuperare.

 Declin cognitiv și demențe: Include suport pentru persoanele diagnosticate cu diferite forme de declin cognitiv, pentru îmbunătățirea calității vieții și oferirea de îndrumare și suport atât pentru pacienți, cât și pentru familiile acestora.

 Implicații psiho-emoționale ale patologiilor endocrine: Adresăm impactul emoțional al afecțiunilor endocrine precum sindromul ovarului polichistic, boala tiroidiană auto-imună, și obezitatea. 

ASIST. UNIV. DR. ANA MARIA DAESCU

Asist. Univ. Dr. Ana Maria Daescu

 

Înapoi la servicii