NOU! Explorări urodinamice

Banner
 1. Incontinența Urinară:

Incontinența urinară este o afecțiune în care există o pierdere involuntară de urină. Aceasta poate fi cauzată de diverși factori, cum ar fi scăderea forței mușchilor pelvini sau hiperactivitatea vezicii urinare. Explorările urodinamice pot ajuta la determinarea tipului și gravității incontinenței urinare, oferind astfel informații cruciale pentru alegerea celui mai potrivit plan de tratament.
 2. Vezica hiperactivă:

Vezica hiperactivă este o afecțiune în care vezica urinară este hipersensibilă și poate provoca senzația frecventă de urinare, chiar și atunci când vezica nu este plină. Testele urodinamice pot ajuta la evaluarea funcției vezicii urinare și pot identifica mecanismele care contribuie la vezica hiperactivă, orientând astfel tratamentul adecvat.
 3. Retenția de urină:

Retenția de urină este o incapacitatea parțială sau completă de a goli vezica urinară. Aceasta poate fi cauzată de obstrucții mecanice, sau de probleme de control neurologic. Explorările urodinamice pot ajuta la determinarea cauzei retenției de urină și pot ghida deciziile de tratament, ce pot include tratamentul medicamentos sau intervențiile chirurgicale.

 

CONF. UNIV. DR. RĂZVAN BARDAN

 

 

Înapoi la noutăţi