Consultaţia senologică imagistică

Banner

Consultaţia senologică imagistică reprezintă un consult clinic cu istoricul patologiei şi un consult al examinărilor imagistice ce sunt destinate acestui tip de patologie. Toate evaluările imagistice efectuate din trecut şi până în prezent sunt necesare atunci când veniţi la un astfel de control (mamografii, RMN, ecografii, elastografii, examen histopatologic dacă există).

Este un examen clinic de inspecţie şi palpare al sânilor, decelându-se sau nu modificări de consistenţă la nivelul ţesutului mamar.

Pasul următor impune, în funcţie de vârstă şi de istoricul familial, investigaţii suplimentare dacă este cazul (ecografie ţintită post mamografie sau post RMN).

În urma acestor investigaţii medicul radiolog, cu specializare în imagistică senologică, evaluează toate datele medicale (ecografii, mamografii, RMN) şi hotărăşte conduita: efectuează puncţia biopsică dacă este cazul în cadrul leziunilor suspecte sau recomandă monitorizarea prin tipul de imagistică cel mai potrivit pentru fiecare caz în parte, in funcţie de vârstă, istoric şi tipul leziunilor.

Înapoi la servicii