NUTRIŢIE ŞI DIETETICĂ

PROGRAMUL DENNUTRITION

Programul Dennutrition nu reprezintă o dietă banala pe care sa o ții strict pe o perioada determinata de timp. Niciodată nu a fost vorba despre asemenea banalități. Acum vreau sa explic exact in ce consta programul, iar persoanele care au făcut și chiar iau parte și actualmente din el pot confirma ca este cu totul altceva. Înseamnă mult mai mult… înseamnă speranța, înseamnă schimbare, înseamnă dorința de a modifica ceva atât din punct de vedere al aspectului, cât și din viziunea oglindirii asupra unui stil de viața ordonat și curat, iar in aceasta categorie nu includ doar alimentatia, ci și modul de observare al diverselor activități, relația cu mâncare, deosebirea poftei de foame. Înseamnă documentație, nu aberație, înseamnă medicina, înseamnă nutritie atât obiectiva luând in calcul calitatea și cantitatea, dar și subiectiva fiindcă fiecare dintre pacienți/e au mâncat exact ceea ce a fost pe placul lor. Înseamnă disciplina și motivaţie. Înseamnă colaborare, iar relația nutriționist-pacient este una armonioasa, fără inhibiții vocale. Înseamnă monitorizare zilnică a celor trei mese. Înseamnă seriozitate. Înseamnă dorința. 

Relația medic-pacient reprezintă o unitate extrem de importantă în conduita terapeutică, dar și în atingerea obiectivelor stabilite. Pe lângă planul alimentar personalizat și informațiile oferite pacientului, suportul motivațional și consilierea în sfera dezvoltării personale deține anumiti pași, precum completarea chestionarelor de psihonutriție și evaluarea pacientului în ceea ce privește complexul emoții/mâncare.

Programul are la bază o evaluare profundă a necesităților nutrițional-calorice ale fiecărei persoane în parte și dobândirea unor informații esențiale pentru schimbarea stilului de viață și corectarea obiceiurilor si comportamentelor alimentare.

Există o succesiune a etapelor pentru a parcurge corect și complet Programul Dennutrition

1. CONSILIERE NUTRIȚIONALĂ la cabinet (dacă ești din Timișoara) sau online indiferent de localitatea in care trăiești- Durata: 40 min

2. ANALIZA CORPORALĂ PRIN BIOIMPEDANȚĂ (Centrul Medical Dr. D-Timisoara, Romania)

Ce este bioimpendanța și care este rolul acesteia?

Analiza corporala prin BIA– reflecta impactul factorilor externi, a alimentației și a sportului asupra corpului tău

Analizorul profesional Tanita ofera o gamă largă de informatii medicale privind compozitia corporala pe segmente a organismulu, fiind utilizat pe scara larga in diverse domenii medicale actuale. Este ideală o monitorizare corporala la un interval de timp, iar o scădere ponderală corectă poate fi ușor de contorizat conform acestei proceduri.

Măsurători analiză coporală

 • Greutate totala
 • Grasime totala (in % si Kg)
 • Masuratori segmentiale (trunchi, mana dreapta, stanga, piciorul drept, stang)
 • Indice de masa corporala
 • Cantitatea de apa din corp
 • Rata metabolica bazala
 • Indicator de grasime viscerala

Nutritie si dietetica Nutritie si dietetica

3. EVALUAREA STATUSULUI NUTRIȚIONAL ȘI PREFERINȚELE ALIMENTARE

4. ÎNTOCMIREA PLANULUI ALIMENTAR PERSONALIZAT ÎN FUNCTIE DE DIVERSE PATOLOGII-  -vor fi trimise într-un document pe adresa de e-mail a pacientului/pacientei următoarele:

 • Suportul informaiv; 
 • Planul alimentar; 
 • Țintele și principiile alimentare; 
 • Echivalenții nutriționali; 

5. COMPLETAREA FIZICA SAU ONLINE A CHESTIONARELOR DENNUTRITION

6. MONITORIZARE SĂPTĂMÂNALĂ TELEFONICĂ- după cerințele pacientului se stabilește o dată și o oră de contact.

7. SUPORT MOTIVAȚIONAL

DR. BOŞTINĂ DENISA

Dr. Bostina Denisa

 

Înapoi la servicii