ECOGRAFIE FULL - HIGH END

Banner

Centrul nostru este echipat cu un ecograf din clasa high end, de top, Hitachi Preirus, dotat cu 4 sonde liniare pentru părți moi, lineară de 9 cm, cu dispozitiv de apă, pentru evaluarea mamară, convexă, pentru evaluarea abdominală și volumetrică planară, pentru evaluarea tridimensională în timp real (4D).

Examinarea se face cu toate tehnicile ecografice disponibile la ora actuală pe plan global: 2B (scara gri, Doppler color și Power, elastografie calitativă și cantitativă), precum și ecografie 4B scala gri + Doppler. Toate evaluările se efectuează în timp real și nu prin reconstrucție sau prelucrare computerizată ulterioară.

Ecografia tiroidiană se recomandă la ora actuală ca și metodă de screening tiroidian, precum și de evaluare și urmărire a patologiei tiroidiene, mai ales cea nodulară.

Evaluarea tiroidiană presupune studiul volumului ecogenității, omogenității tiroidiene, repectiv în cazul unui nodul tiroidian permite aprecierea clasei de risc a leziunii respective. Clasa de risc precizează atitudinea următoare, urmărire, tratament, puncție cu ac fin sau excizie chirurgicală.

Specialiști

Prof. Dr. Habil. Dana Stoian

Prof. Dr. Dana Stoian

Dr. Madalina Șalapa

Dr. Magdalena Salapa

 

Înapoi la servicii